Nieuws op Aruba

De Nationale Bibliotheek van Aruba geeft gratis boek bij nieuw lidmaatschap

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek van Aruba geeft een nieuw boek met de titel ‘Bij Carmen en Carlos Thuis’ weg aan elk kind dat lid wordt.

Dat is een boek dat de Nationale Bibliotheek zelf heeft gepubliceerd voor elk kind in Aruba, geïnspireerd door het thema ‘Mijn boek, mijn thuis.’ Dit boek is een cadeau voor de kinderen van Aruba. 

De auteur is Jeroen Hoogerwerf, en de illustraties zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Vanessa Paulina. Beiden namen ook deel aan het Kinderboekenfestival en bezochten verschillende scholen om verhalen te vertellen.

‘Bij Carmen en Carlos Thuis’ is een tweetalig boek in Papiamento en Nederlands. Het vertelt het verhaal van een familie die geniet van een zeer leuke vakantie. Carmen en Carlos zijn neef en nicht en laten de lezers zien hoe dingen bij hen thuis gaan. 

Lid worden van de Nationale Bibliotheek is gratis. Voor registratie, kunnen ouders hun kind naar de bibliotheek in Oranjestad of San Nicolas brengen, met een geldig ID en het AZV-kaartje van hun kind.

Deel dit artikel