Nieuws op Aruba

Hilton Aruba opent oplaadstation voor elektrische auto’s

ORANJESTAD – Hilton Aruba heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van milieuvriendelijk transport door het introduceren van een nieuw oplaadstation voor elektrische auto’s. Dit initiatief, gelanceerd door de particuliere sector, is een mijlpaal in het bevorderen van schone energie en het gebruik van elektrische voertuigen op het eiland.

Op de parkeerplaats van het Hilton Aruba Caribbean Hotel zijn twee nieuwe oplaadstations, genaamd D-Point, geïnstalleerd. Deze stations zijn ontworpen om elektrische voertuigen efficiënt en gemakkelijk op te laden. 

Roel van Amerongen, inkoopmanager van Dynaf – de leverancier van de oplaadstations – legde uit dat deze stations volledig automatisch zijn. Hij demonstreerde ook hoe ze werken, waarmee hij de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de stations benadrukte.

De introductie van deze oplaadstations komt op een moment waarop verschillende autoverhuurbedrijven op het eiland, waaronder Avis, Budget en Payless Car Rental, ervoor kiezen om hun vloot gedeeltelijk te vervangen door elektrische voertuigen. 

De beschikbaarheid van deze oplaadpunten vergroot naar verwachting het gebruik en de acceptatie van elektrische auto’s onder zowel inwoners als toeristen.

De Arubaanse overheid ondersteunt initiatieven zoals deze en moedigt het gebruik van elektrische auto’s aan, gezien de positieve impact die ze hebben op het transport- en milieubeheer. 

Deel dit artikel