Nieuws op Aruba

Politie op Aruba vindt veel vuurwapens tijdens nachtelijke controles dit weekend

ORANJESTAD – Dit weekend had de politie op Aruba haar handen vol tijdens een reeks verkeerscontroles in de regio Noord. Daarbij werden veel vuurwapens aangetroffen. Verschillende eenheden waren actief van de ene kant van de wijk naar de andere en boekten goede resultaten in de vroege uren.

In de loop van de nacht werd een persoon met een vuurwapen in zijn voertuig aangehouden. Niet veel later sloegen de autoriteiten opnieuw toe tijdens een andere controle. Rond 5:30 uur ’s ochtends werd een witte Daihatsu gestopt en ook hier werd een vuurwapen in het voertuig aangetroffen.

Het forensisch team werd opgeroepen om ter plaatse bewijs te verzamelen. De chauffeur werd direct gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau, terwijl het voertuig werd weggesleept voor verder onderzoek.

Bij een andere controle, vroeg op zondagochtend rond 5:00 uur, werd een Honda Accord gestopt voor inspectie. Tot verrassing van de politie werd in dit voertuig ook een vuurwapen gevonden. Dit was niet het enige wapen dat die ochtend werd ontdekt.

De bestuurder werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegelijkertijd werd contact opgenomen met de betreffende politieafdeling om alle gegevens van de vondst te registreren. De auto werd in beslag genomen en afgevoerd.

Verder was er een incident waarbij een Nissan Cube in de vroege zondagochtend, rond 4:20 uur, op hoge snelheid en op onverantwoorde wijze een nachtgelegenheid in Palm Beach verliet. De bestuurder veroorzaakte een ongeluk in een parkeerplaats bij My Fitness Gym en probeerde te vluchten.

De politie zag het gebeuren en zette de achtervolging in. De vlucht eindigde snel toen de Cube op een kruispunt tot stilstand kwam, na een misrekening in snelheid, tegen een muur botste en deze omverreed.

De politie greep direct in, haalde de bestuurder uit het voertuig en arresteerde hem. Het voertuig werd geconfisqueerd en meegenomen naar het politiebureau. 

Deel dit artikel