Nieuws op Aruba

Protesten bij Arubus: leiding weet niets van Openbaar Vervoer

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Afgelopen vrijdag hebben werknemers van Arubus N.V. hun onvrede geuit door twee uur te protesteren. Ze uiten hun frustratie over het feit dat directeur Mohamed het eiland verliet juist toen zij hun protest aankondigden. De werknemers klagen dat er mensen aan de leiding zijn geplaatst die geen kennis hebben van openbaar vervoer, aldus 24ora.com

Johairo Giron, een werknemer van Arubus, legde uit dat het hoofdprobleem is dat de leiding van een bedrijf als Arubus in handen is van personen die geen kennis hebben van transport.

 Hij refereert niet naar de studie van de directeur, maar naar de praktische ervaring op straat die nodig is om te begrijpen waarover men spreekt. Volgens Giron, is er een gebrek aan discipline en respect die zij als werknemers aan het publiek bieden. Ze hebben jarenlang inkomsten gegenereerd en transport verzorgd, maar voelen zich niet gerespecteerd.

Hij herinnert eraan dat zij, de chauffeurs, naar het bestuurskantoor zijn gegaan om hulp te vragen van de minister. De minister beloofde hulp en ging zelfs aan tafel zitten, maar stelde een derde partij aan om de situatie te evalueren en te onderzoeken. 

Nu is de minister afwezig, wat de werknemers het gevoel geeft dat ze misleid zijn. Giron, een voormalige shopsteward van Arubus, drukt zijn teleurstelling uit over het feit dat hij een van degenen was die naar het parlement ging om een oplossing met de minister te vinden.

De minister had beloofd tot een regeling te komen, maar tot op heden lijkt alles vanaf de zijlijn mooi, terwijl dat voor hen niet het geval is. Giron nodigde minister Arends uit om mee te gaan vissen, planten te planten in Santa Rosa, en om de realiteit van de situatie bij Arubus te komen zien. 

Maar volgens hem, heeft de minister het management geïnformeerd die alles mooi voorstelden. Hij vroeg de minister simpelweg om onaangekondigd langs te gaan bij kantoren of busstations. De werknemers vragen om respect voor hun werk en waardering als Arubus-medewerkers.

Alex McLeod, een voormalige werknemer, uitte zijn frustratie over het gebrek aan leefruimte en voelt zich alsof hij verdrinkt. Arubus was ooit een mooie plek om te werken met veel voordelen. Maar sinds het overlijden van Theo Croes ziet hij een achteruitgang in Arubus.

Na Croes kwam Edwin Mohammed, die binnenkwam als een wolf in schaapskleren. Mohammed kwam binnen met diverse beloftes, maar zodra hij directeur werd, verdwenen de schaapskleren. Volgens McLeod plundert Mohammed alles van Arubus, hij neemt alles weg, zelfs de kleine voordelen van de chauffeurs.

Deel dit artikel