Nieuws op Aruba

Russische magnaat verandert Arubaanse registratie van zijn vliegtuig om weer te kunnen vliegen

MOSKOU – Een Russische magnaat heeft de Arubaanse registratie van zijn vliegtuig gewijzigd naar Rusland om zonder problemen te kunnen blijven vliegen. Dat meldt NoticiaCla.

Volgens informatie van deze nieuwsportaal in Oranjestad heeft een privé Boeing 737, geregistreerd op naam van de oligarch Vladimir Yevtushenkov, in totaal 105 vluchten rond de wereld gemaakt voordat het viel onder de Amerikaanse sancties. 

Omdat vliegtuigen geregistreerd in Aruba onder deze sancties vallen, werd het een probleem voor deze vliegtuigen om te blijven vliegen onder die registratie. 

Eind vorig jaar werd de registratie van Aruba naar Rusland gewijzigd, waardoor reizen voor de oligarch weer een stuk makkelijker werd. Nu kan het vliegtuig naar landen vliegen die geen sancties opleggen. Het is niet bekend of meer vliegtuigen geregistreerd in Aruba en eigendom van Russen ook hun registraties zullen wijzigen.

Aruba is al tientallen decennia een aantrekkelijk land voor de registratie van vliegtuigen. Momenteel zijn zo’n honderd vliegtuigen die de P4 registratie voeren, terwijl Aruba zelf, maar zo’n tien vliegtuigen heeft die de luchthaven in Oranjestad als basis hebben. Reden om een vliegtuig op Aruba te registreren zijn de lage tarieven.

Deel dit artikel