Nieuws op Aruba

Air Century vliegt weer tussen Punta Cana en Aruba

ORANJESTAD – Air Century gaat weer vliegen tussen Aruba en Punta Cana. De laatste keer dat die verbinding werd uitgevoerd, was in 2011. Het goedkoopste ticket is rond de 200 dollar voor een enkele vlucht. Vanaf 22 december vliegt de Dominicaanse maatschappij het hele jaar door op maandag, woensdag en vrijdag.

“We zijn zeer verheugd om de route van en naar Punta Cana International Airport, de belangrijkste toegangspoort voor toeristen naar de Dominicaanse Republiek, te openen, waardoor er meer verbindingsopties zijn. Deze verbinding is cruciaal voor de ontwikkeling van het toerisme”, zegt Omar Chahin, president van Air Century.

Met deze route hoopt Air Century het concept van meer bestemmingsreizen te bevorderen, waarbij passagiers de mogelijkheid krijgen om reisroutes te kiezen die hen volgens de maatschappij ‘onvergetelijke ervaringen in verschillende steden zullen bieden’.

La Isabela International Airport

De thuisbasis van Air Century is La Isabela International Airport gelegen in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Dit vliegveld dient als het centrale punt voor de operaties van de luchtvaartmaatschappij.

In aanvulling op deze uitbreiding vliegt Air Century vanaf 15 december drie keer per week tussen La Isabela International Airport en Oranjestad, een keer meer dan voorheen het geval was. De vluchten zijn op maandag, woensdag en vrijdag.

De maatschappij zegt met deze een groter marktaandeel aan te willen trekken, de huidige groeiende vraag te voldoen en de algehele connectiviteit te verbeteren.

Stoelcapaciteit

De routes van La Isabela International Airport en Punta Cana worden uitgevoerd met een CRJ2-toestel, met een capaciteit van vijftig stoelen per vlucht. 

De verhoogde wekelijkse vluchten en de nieuwe route genereren maandelijks 750 extra stoelen, wat neerkomt op 60% van de capaciteit voor de operaties van Air Century vanuit Santo Domingo.

Bovendien duurt de vlucht van Punta Cana naar Aruba 1 uur en 15 minuten, en is het de op één na populairste bestemming in de regio Latijns-Amerika.

Deel dit artikel