Nieuws op Aruba

Aruba heeft eigen mededingingsorganisatie AFTA

ORANJESTAD – Aruba heeft sinds 1 december een eigen Fair Trade Authority, de mededingingsorganisatie AFTA. Begin volgend jaar start de organisatie met het ontwikkelen van wetgeving gericht op consumentenbescherming en het bevorderen van concurrentie. 

Het initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling kwam tot stand in samenwerking met de Tijdelijke Werkorganisatie TWO, als opvolger van COHO.

In 2023 is hard gewerkt aan de realisatie van AFTA, wat resulteerde in de restauratie van een monumentaal pand in het hart van de stad. Dit pand fungeert als het kloppende hart van consumentenrechten in Aruba. 

De Nederlandse concurrentie-expert, Albert Scholten, die ook op Curaçao een belangrijke rol had bij een soortgelijke ontwikkeling speelde een cruciale rol. 

Met de oprichting van AFTA wordt een nieuwe fase ingeluid in de bescherming van consumenten en de bevordering van eerlijke concurrentie in Aruba, wat van grote waarde zal zijn voor zowel de commerciële sector als de economie in het algemeen.

Deel dit artikel