Nieuws op Aruba

Nieuwe watertank bij Alto Vista belangrijke stap voor waterdistributienetwerk Aruba

ORANJESTAD – De Arubaanse waterleverancier WEB is begonnen met de eerste fase van de bouw van een nieuwe watertank bij Alto Vista. Dit project, onderdeel van het grootschalige Upgrade Aruba Water Distribution Network van WEB, belooft een verbeterde watervoorziening voor het Noord-gebied van Aruba.

De nieuwe watertank markeert volgens de waterleverancier een nieuwe fase in de renovatie van het waterdistributienetwerk van het eiland. 

De nieuwe tank is aanzienlijk groter dan de oude, met een capaciteit van bijna twintigduizend kuub, 6.500 kuub meer dan de vorige tank. Volgens WEB zal dit zorgen voor een stabielere watervoorziening in het Noord-gebied van Aruba.

Dat is volgens WEB van groot belang gezien de groeiende vraag naar drinkwater in dit gebied. De tank wordt gemaakt van duurzamere materialen, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het drinkwater ten goede komt.

De ontmanteling van de oude watertank begon al in november vorig jaar en sindsdien is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe tank. Naar verwachting is de nieuwe watertank in november volgend jaar klaar. Het project kost negentien miljoen florin.

Deel dit artikel