Nieuws op Aruba

Voormalig Arubaans parlementslid Dominico Tromp overleden

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – Voormalig parlementslid Dominico Tromp, beter bekend als Domi, is gisteravond overleden. Dat meldt NoticiaCla. Zijn gezondheid verslechterde op maandag, waarna hij ’s avonds overleed in zijn huis omringd door zijn familie. 

‘Domi’ Tromp werd geboren op 9 december 1935 en vierde onlangs zijn 88ste verjaardag. Hij was getrouwd met mevrouw Yvonne Tromp-Frans en was de vader van onder andere de bekende politicus en huidig parlementslid Marisol Tromp en journalist Lelicia Tromp. Hij laat ook twee kleindochters, Dominique en Marie-Louise, achter.

Politiek

Domi Tromp had een carrière als opvoeder, schrijft NoticiaCla, namelijk als docent op school en ook als politicus. Hij was actief in de PPA-partij en diende als parlementslid. Daarnaast was hij oprichter, voorzitter en acteur van de theatergroep Mascaruba. In 1986 werd hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel dit artikel