Aruba

172 Amerikanen missen nieuwjaar thuis, rook in de cockpit op Aruba

foto 24ora.com

ORANJESTAD – De oudejaarsvlucht van American Airlines zou gisteren vertrekken van Aruba naar Miami, maar de vlucht werd op het laatste moment geannuleerd nadat de piloot rook in de cockpit ontdekte. 172 Amerikanen zouden thuis nieuwjaar vieren, maar dat ging dus niet door.

Na het waarnemen van de rook, besloot de kapitein om alle passagiers van boord te laten gaan. De brandweer werd ingeschakeld en naderde het vliegtuig op de landingsbaan om onderzoek te doen naar de oorzaak van de rook. De passagiers werden ondergebracht in hotels, wat nogal wat voeten in de aarde had, omdat met oud en nieuw de meeste hotels vol zitten.

Normaal gesproken zijn er afspraken met specifieke hotels voor dergelijke noodgevallen, maar na enkele uren zoeken konden alle passagiers uiteindelijk in verschillende hotels op het eiland ondergebracht worden. De vlucht is opnieuw ingepland voor morgen, 2 januari om 14:00 uur ’s middags.

De oorzaak van de rookontwikkeling is in onderzoek, maar de resultaten zijn nog niet vrijgegeven.

Deel dit artikel