Aruba

Brand verwoest populair BBQ-Restaurant in Caya Grandi

Foto's: 24ora.com

ORANJESTAD – Een felle brand heeft zaterdagochtend vroeg het bekende BBQ-restaurant Baby Back Grill in de hoofdstraat van Caya Grandi getroffen. Ondanks de snelle reactie van de brandweer en politie, is het eetgedeelte van het restaurant volledig verwoest.

De eigenaren van het restaurant, zichtbaar aangedaan, waren ter plaatse en zagen hoe hun levenswerk in vlammen opging. Volgens de brandweer zijn er meerdere eenheden ingezet om de brand vanuit verschillende hoeken te bestrijden. “We waren de brand meester, maar de schade is aanzienlijk,” verklaarde een woordvoerder van de brandweer.

Uit een gesprek met de eigenaren bleek dat het restaurant vaak last had van overlast door drugsgebruikers, bekend als ‘chollers’. “Deze chollers, die vaak rondhingen op de plek waar de brand is begonnen om drugs te gebruiken, veroorzaken regelmatig problemen. We hebben de politie meerdere keren moeten bellen,” vertelde een van de eigenaren.

Er zijn aanwijzingen dat de brand mogelijk verband houdt met inbraken door een specifieke drugsgebruiker, D. K., die eerder dreigende uitlatingen deed en werd weggestuurd van het terrein. “Ze is meermaals gefilmd terwijl ze inbrak in de bar en spullen meenam. Zij is onze hoofdverdachte,” meldde de eigenaar. Beveiligingscamera’s zouden cruciaal kunnen zijn om te bepalen wie er in het gebied was voordat de brand uitbrak.

De brandweer heeft uiteindelijk na bijna twee uur de brand volledig onder controle gekregen. Gelukkig bevond zich een brandkraan direct voor het restaurant, wat essentieel was in de strijd tegen het vuur. “Het gebied is nu veilig,” verzekerde de eigenaar. “We hopen het probleem aan te pakken en weer op te staan om de gemeenschap te blijven dienen met onze geliefde BBQ.”

Deel dit artikel