Nieuws op Aruba

Eerste baby van 2024 op Aruba is Khi-Zion Capellan Bolivar

ORANJESTAD – Vannacht om 04.30 uur is de eerste baby van het nieuwe jaar geboren: Khi-Zion Capellan Bolivar staat in de traditionele Arubaanse schijnwerpers op de eerste januari van 2024. Net als in 2022 en 2023, is de eerste baby van het jaar een jongetje.

De bevalling begon toen Kinberly Capellan De La Cruz’s water brak tijdens de nieuwjaarsviering met haar familie. Khi-Zion werd geboren na een natuurlijke bevalling onder begeleiding van gynaecoloog dr. de Wit. Pediatrisch arts dr. Korver verzorgde de eerste controles na de geboorte.

Khi-Zion, die bij zijn geboorte 3100 gram woog en 50 centimeter lang was, is het derde kind van Kinberly en vader Argenis Bolivar. Het echtpaar is overweldigd van vreugde en dankbaar voor de ondersteuning van het medische team, waaronder verpleegkundigen Judelly Zavala en Monique Baktawar, en het dynamische team van de kraamafdeling van het ziekenhuis.

De geboorte van Khi-Zion was een feestelijk moment voor heel Aruba en de familie. De familie Bolivar bedankte ook de donateurs van geschenken voor de eerste baby van 2024.

Deze vreugdevolle gebeurtenis luidt een vredig en stil nieuwjaar in op de kraamafdeling, aangezien Khi-Zion de enige geboorte van die dag was na het laatste meisje van 2023, geboren op 31 december. De familie van het ziekenhuis wenst heel Aruba een voorspoedig 2024 vol geluk en gezondheid toe, een wens die symbolisch wordt versterkt door de geboorte van Khi-Zion.

Deel dit artikel