Aruba

Museo Arkeologico Nacional Aruba renoveert voor meer aandacht hedendaagse kunst

ORANJESTAD – Een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van het Arubaanse cultureel erfgoed wordt omgeslagen. Afgelopen week heeft het museum een overeenkomst ondertekend met het bedrijf Van Kessel. Dit bedrijf zal de leiding nemen in de renovatiewerkzaamheden aan het Museo Arkeologico Nacional Aruba (MANA).

Het beslujit om tot renovatie over te gaan markeert het begin van de derde grote onderhoudsfase van het museum. De renovatie wordt gefinancierd door middelen van Tourism Product Enhancement Fund, TPEF, een fonds opgericht om toeristische producten en cultureel erfgoed in Aruba te verbeteren en te behouden.

In het bijzonder richt deze fase van het onderhoud zich niet alleen op de algemene staat van het museum, maar ook op de Modern Art Gallery en het Laboratorium. Deze ruimtes zijn specifiek bedoeld voor de tentoonstelling van hedendaagse kunst, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de groeiende behoefte onder lokale kunstenaars om hun werk te presenteren.

Deel dit artikel