Aruba

Overheid Aruba wil creatieve sector San Nicolas versterken

Foto: Visitaruba.com

ORANJESTAD – Het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling heeft een ambitieus plan onthuld om de stad San Nicolas, vaak beschreven als het hart en ziel van Aruba, een nieuwe impuls te geven. Het plan, genaamd Development Orange Economy, heeft als doel de creatieve sector in dit gebied te versterken en te transformeren.

San Nicolas, dat lang te kampen heeft gehad met beperkte ontwikkeling, staat nu centraal in de inspanningen van de overheid om economische groei en welvaart te stimuleren. Het Development Orange Economy-plan legt de focus op het benutten van de creatieve industrieën als een drijvende kracht voor economische verandering. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke investeringen in infrastructuur, maar ook om het versterken van de vaardigheden en het creatieve potentieel van de lokale gemeenschap.

Het doel van dit plan is veelzijdig: het creëren van nieuwe banen, het verhogen van de welvaart in het gebied, het aantrekken van meer bezoekers en het revitaliseren van het stadsleven. De Orange Economy, een sector die creativiteit en innovatie benadrukt, wordt gezien als een belangrijke factor in deze ontwikkeling. De overheid wil hiermee niet alleen de creatieve sector zelf overtuigen, maar ook de financiële wereld laten zien dat investeren in creativiteit lonend is.

Een reeks activiteiten is gepland door het hele jaar heen om zowel het gebied van San Nicolas te verbeteren als om zijn potentieel als creatieve stad te benadrukken. Een sleutelelement in dit plan is een serie workshops voor creatieve ondernemers, georganiseerd door IDEA. Deze workshops, die beginnen op 21 februari in The Hub in San Nicolas, zijn bedoeld om ondernemers te onderwijzen en te inspireren. Ze bieden praktische tools voor succes en behandelen onderwerpen zoals het opzetten, beheren en uitbreiden van creatieve bedrijven.

In april vindt er ook een Orange Economy-symposium plaats, ter gelegenheid van de Internationale Dag van Creativiteit en Innovatie. Dit evenement brengt experts uit verschillende sectoren samen om te discussiëren over strategieën en samenwerkingsmogelijkheden om het potentieel van de creatieve sector optimaal te benutten. Het symposium biedt een platform voor de groei van de Creatieve en Culturele Industrie van Aruba en het aantrekken van zowel nationale als internationale investeringen.

Deel dit artikel