Aruba

Slachtoffers explosie Arubaanse raffinaderij stabiel

Foto: CoolFM

ORANJESTAD – Na de explosie bij de Refineria di Aruba (RdA) afgelopen woensdag 10 januari, zijn de drie slachtoffers die gewond raakten bij het incident, stabiel. Dit is een belangrijke ontwikkeling na het schokkende ongeval dat plaatsvond bij het magazijn van de raffinaderij.

Bijna 14 jaar na een vergelijkbaar incident werd de raffinaderij in San Nicolas opnieuw opgeschrikt door een krachtige explosie. De explosie, die plaatsvond tijdens werkzaamheden aan een vacuümtruck, resulteerde in verwondingen bij drie personen: een voetganger, de chauffeur van de truck en zijn assistent.

De voetganger kon na een medische controle direct naar huis, terwijl de chauffeur een dag ter observatie in het ziekenhuis werd gehouden. De assistent, die ernstigere verwondingen opliep, is inmiddels uit de intensive care maar blijft onder medisch toezicht.

De RdA heeft na het incident direct een intern onderzoeksteam samengesteld. Dit team is belast met het onderzoeken van de oorzaak van de explosie en het waarborgen van de veiligheid op het terrein om herhaling te voorkomen.

Ondanks de ernst van het incident is de impact op de gemeenschap beperkt gebleven. Er is geen schade aan de infrastructuur die de distributie van producten zou kunnen beïnvloeden.

De RdA zegt toe de gemeenschap op de hoogte te houden van de voortgang van het onderzoek en de maatregelen die genomen worden om de veiligheid te waarborgen.

Deel dit artikel