Nieuws op Aruba

TUI Fly schrijft vierde dreamliner over naar Nederlands register

SCHIPHOL – De Nederlandse tak van TUI fly heeft er formeel een vierde Boeing 787 Dreamliner bij. Sinds vandaag prijkt de registratie PH-TFJ in het burgerluchtvaartregister en op de romp van het vliegtuig, meldt Luchtvaartnieuws. Voorheen was het toestel actief bij de Belgische divisie van TUI fly als OO-LOE.

De overschrijving is vooral een formele stap, want al ruime tijd vliegt afwisselend één van de twee Belgische 787’s vanaf Schiphol.

Vanuit Nederland is de longhaul-vraag simpelweg groter, mede door de vele toeristen naar Aruba, Bonaire en Curaçao. TUI België richt zich meer op Europa en Noord-Afrika.

Eerder ging ook al de Boeing 767 van de zuiderburen naar Nederland. Dat toestel vliegt nu met de registratie PH-OYJ, maar door de leeftijd van dik 23 jaar zal dat niet heel lang meer duren. “We kijken op het moment naar een vervanger voor de 767”, aldus een woordvoerder.

TUI België heeft nu nog maar één Boeing 787, maar ook twintig Boeing 737’s en drie Embraer E195-E2’s. TUI Nederland heeft nu vier Boeing 787’s, zes 737’s en één 767. Achter de schermen functioneren beide airlines grotendeels als één luchtvaartmaatschappij.

Deel dit artikel