Nieuws op Aruba

18 Arrestaties tijdens Lichtjesparade, 15 arrestaties bij alcoholcontroles op de weg

ORANJESTAD – De politie heeft gisteren achttien arrestaties tijdens de Lichtjesparade. Vooral vanwege drugsbezit, het dragen van steekwapens, het niet opvolgen van politiebevelen en openbare dronkenschap. Ter vergelijking: in 2023 waren er twaalf arrestaties.

Het startsein voor de jaarlijkse Lichtjesparade was om 20.00 uur. Het evenement trok dit jaar negen groepen en 4201 deelnemers.

Met een inzet van 201 politiepersoneelsleden, waaronder uniformpolitie, ME (Mobiele Eenheid), AE (Arrestatie Eenheid), recherche, Motor Unit, K-9 (politiehonden), verkeersafdeling, Mobile Commando, planologie, administratief personeel en medewerkers van CEA, zorgde de politie voor beveiliging van het evenement.

Alcohol

Na afloop van de parade hield de motorbrigade van de politie alcoholcontroles, waarbij meer dan 150 voertuigen werden gecontroleerd. Dit resulteerde in vijftien arrestaties wegens rijden onder invloed van alcohol, waarbij dertien chauffeurs hun rijbewijs moesten inleveren.

Deel dit artikel