Nieuws op Aruba

42-jarige toerist verdrinkt op Baby Beach

Foto - 24Ora

ORANJESTAD – Bij een tragisch incident op Baby Beach is vrijdag een 42-jarige toerist uit Brazilië om het leven gekomen. Volgens ooggetuigen was de man met een bekende in het water toen hij in de problemen kwam. Omstanders, waaronder twee jongeren op het strand, schoten te hulp nadat alarm werd geslagen.

Politie-eenheden uit San Nicolas en een ambulance van ImSan kwamen niet veel later aan. Daar troffen zij een groep mensen aan die reanimatiepogingen uitvoerden op het slachtoffer aan de kustlijn. 

Ondanks de snelle reactie en voortgezette reanimatiepogingen door het ambulancepersoneel, reageerde de man niet en na enige tijd werd de reanimatie gestopt. Een dokter stelde daarna het overlijden van de man vast.

De politie heeft de hulp ingeroepen van Slachtofferhulp om de familie van de overledene te ondersteunen. De familie, die slechts een week op Aruba was, is diep getroffen door dit verlies. 

Baby Beach staat bekend om zijn over het algemeen ondiepe wateren, maar er zijn plekken waar het plotseling dieper wordt, wat zwemmers kan verrassen. Mensen die niet goed kunnen zwemmen, kunnen in paniek raken wanneer ze in dieper water terechtkomen, wat de situatie snel kan verergeren.

Deel dit artikel