Nieuws op Aruba

Aruba speelt in juni tegen Curaçao voor kwalificatie wereldkampioenschap voetbal 2026

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – De nationale voetbalteams van Aruba en Curaçao staan in juni tegenover elkaar in de eerste kwalificatiewedstrijd van de CONCACAF voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2026. Dit werd afgelopen dinsdag bekendgemaakt door FIFA en CONCACAF, waarbij de speelschema’s voor de jaren 2024 en 2025 werden onthuld. 

Aruba en Curaçao zijn ingedeeld in dezelfde groep (groep C) tijdens de recente loting. In dezelfde poule zijn ook Haiti, Barbados en St. Lucia de tegenstander. De eerste twee teams gaan door naar de finaleronde van de kwalificatie. Elk land speelt vier wedstrijden (2x thuis, 2x uit). 

Volgens de planning ontmoeten Aruba en Curaçao elkaar op 8 juni dit jaar, hoewel de locatie van de wedstrijd – of het in Aruba of Curaçao zal zijn – nog niet bekend is gemaakt. Vervolgens speelt Aruba op 11 juni tegen St. Lucia. In het volgende jaar, 2025, speelt Aruba twee verdere wedstrijden tegen Barbados op 4 juni 2025 en tegen Haïti op 7 juni 2025. Het is nog onduidelijk waar deze wedstrijden plaatsvinden, en of ze in Aruba of op andere locaties worden gehouden.

Deel dit artikel