Nieuws op Aruba

Aruba wil woningtekort aanpakken door huizen met meer verdiepingen geschakeld te bouwen

Foto - Arubanative

ORANJESTAD – Aruba heeft een plan ontwikkeld om het tekort aan sociale en algemene woningen op het eiland aan te pakken. Premier Wever-Croes, verantwoordelijk voor infrastructuur, heeft samen met verschillende departementen en de stichting verantwoordelijk voor de bouw van sociale woningen FCCA overlegd om dit nijpende probleem op te lossen en meer sociale woningbouw in Aruba te realiseren.

Aruba kampt met een aanzienlijk tekort aan zowel sociale als algemene woningen, een situatie die verder onder druk wordt gezet door de beperkte beschikbaarheid van grond op het eiland. Dit heeft geleid tot de noodzaak om naar alternatieve woonvormen te kijken, die afwijken van de traditionele Arubaanse huizen met eigen tuin. 

De FCCA heeft ervaring met de bouw van meerdere verdiepingen tellende woningen die aaneengeschakeld zijn, waardoor er toch ruimte blijft voor een kleine tuin voor en achter het huis.

Een andere uitdaging is de verkoop van huizen aan buitenlanders die bereid zijn hoge prijzen te betalen, wat de markt verstoort en de woningprijzen opdrijft, waardoor het voor veel mensen onmogelijk wordt om een huis te kopen of te bouwen.

Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende opties overwogen en geëvalueerd om de woningprijzen betaalbaar te houden voor de gemeenschap. “Ons doel is om een oplossing te vinden voor dit probleem en ervoor te zorgen dat elk gezin een thuis heeft”, aldus de premier.

Deel dit artikel