Nieuws op Aruba

Arubaverse 2.0: Een nieuwe dimensie van technologie in San Nicolas

ORANJESTAD – Komende woensdag opent The Hub at San Nicolas zijn deuren voor de volgende sessie van ‘Arubaverse 2.0’, een baanbrekend project georganiseerd door de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Full Stack Vision FND. 

Dit initiatief is ontworpen om de lokale gemeenschap en ondernemers te verrijken met kennis over de voorhoede van technologische ontwikkelingen zoals blockchain, digitale betalingen, NFT’s, en Kunstmatige Intelligentie.

De toegang tot deze maandelijkse workshops is kosteloos, met Papiamento als voertaal, waardoor deelnemers uit alle lagen van de bevolking de kans krijgen om zich onder te dompelen in de toekomst van technologie. Belangstellenden worden aangemoedigd zich te registreren om deel uit te maken van deze innovatieve reis.

‘Arubaverse 2.0’ heeft als doel deelnemers niet alleen te informeren, maar ook praktische ervaring te bieden. Daarom wordt iedereen verzocht een laptop mee te nemen naar de bijeenkomsten. Zo kunnen deelnemers direct toepassen wat ze leren, wat de leerervaring versterkt en de opgedane kennis direct in de praktijk brengt.

Een van de hoogtepunten van het project is de exclusieve workshop Don’t Make me Think: Hoe UX Design en AI tools de toekomst van het bedrijfsleven zullen vormgeven, gepresenteerd door ingenieur Marlon Kock. 

Deze sessie is gericht op iedereen die zijn kennis wil verdiepen over hoe geavanceerde technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie en User Experience Design het bedrijfsleven kunnen transformeren. Door deel te nemen aan deze workshop krijgen lokale ondernemers en geïnteresseerden inzicht in strategieën die leiden tot succes in het digitale tijdperk.

De workshop behandelt diverse onderwerpen, van het belang van UX design en AI in het bedrijfsleven tot het praktisch inzetten van deze technologieën. Deelnemers ontdekken wat topbedrijven goed doen, hoe AI-tools vandaag de dag gebruikt kunnen worden, en krijgen een blik op de toekomstige eisen van de technologische vooruitgang. Bovendien biedt de interactieve vraag- en antwoordsessie een unieke kans om directe feedback en advies te ontvangen van ervaren professionals.

Deel dit artikel