Nieuws op Aruba

Croes: Oliebedrijf identificeert drie mogelijke gasvelden rond Aruba

ORANJESTAD – Het oliebedrijf Armstrong International heeft onlangs drie mogelijke gasvelden geïdentificeerd ten noordoosten van Aruba. Dit heeft de regering van Aruba gisteren officieel bekendgemaakt. 

Vorig jaar maakte de regering van Aruba bekend dat zij benaderd waren door Armstrong International, een Amerikaans oliebedrijf, met het verzoek om de mogelijkheden voor gas- en olie-exploratie in de territoriale wateren van Aruba te mogen onderzoeken, op kosten van het bedrijf. Volgens hun eigen onderzoek zijn de mogelijkheden aanzienlijk.

Armstrong International is een dochteronderneming van Armstrong Oil and Gas, gevestigd in Denver, Colorado. Armstrong O&G is een onafhankelijk bedrijf met een succesvolle geschiedenis en substantiële ervaring in de exploratie van hydrocarburen in Amerika, inclusief enkele grote olievelden in Alaska.

De regering van Aruba, via haar staatsoliebedrijf Compania Arubano di Petroleo, heeft een MOU getekend en de initiële fase van onderzoek en studie is gestart, gebruikmakend van alle beschikbare geologische en geofysische gegevens. De studie zal onder meer een interpretatie van de bestaande seismische gegevens omvatten.

Nu de velden zijn geïdentificeerd, zal het goedkeuringsproces binnen de regering van Aruba voortgezet worden, om zo snel mogelijk tot concrete acties over te kunnen gaan. Zodra dit goedkeuringsproces door de regering van Aruba is afgerond, zal het Arubaanse oliebedrijf Armstrong International uitnodigen naar Aruba te komen voor het ondertekenen van de exploratieovereenkomst.

Curaçao

Eerder wilde Croes de mogelijkheid onderzoeken om gas te vinden tussen Aruba en Curaçao met het Spaanse bedrijf Repsol. 

Het Arubaanse oliebedrijf CAP, dat onder zijn ministerie valt, onderzocht toen de mogelijkheid tot samenwerking met het Curaçaose oliebedrijf KPG voor de exploratie van gas tussen de twee landen. 

Repsol heeft in 2018 al proefboringen naar aardgas voor de kust van Aruba gedaan. Er werd toen 200 miljoen dollar geïnvesteerd, maar gas werd er niet gevonden. 

Deel dit artikel