Aruba

Oproep Arubaanse politie: lever je wapen in

ORANJESTAD – In een recent interview met de krant DIARIO roept politiecommissaris Ramon Arnhem mensen op Aruba aan om hun wapens in te leveren. Hij bevestigde dat er al verschillende wapens zijn ingeleverd en dat de actie nog steeds van kracht is.

Arnhem beantwoordde vragen over de beveiliging van de speciale politiekluizen waarin de ingeleverde wapens worden bewaard. De politiechef belooft later een update te geven over het succes van de wapeninleveractie. “Tot nu toe ben ik zeer tevreden, net als het Openbaar Ministerie.”

“Niemand in de gemeenschap heeft een wapen nodig, dus lever het bij ons in zonder angst voor straf,” benadrukte Arnhem. Hij beantwoordde ook vragen over samenwerking met bijvoorbeeld de Douane om de invoer van wapens op Aruba te verminderen. Het doel is duidelijk om te voorkomen dat wapens het eiland binnenkomen, maar als ze dat toch doen, moeten ze uit de circulatie worden gehaald.

Tijdens Carnavalsparades werden jongeren betrapt met messen of machetes. Arnhem merkte op dat jongere mensen steeds vaker met wapens worden gevonden, mogelijk zonder te beseffen hoe gevaarlijk dit is. “Dit is iets wat we zeer serieus nemen en waarop we moeten handelen,” zei hij. Voordat iemand overweegt een wapen mee te nemen naar Carnaval, moet er een manier zijn om hen te laten beseffen dat dit onaanvaardbaar is, volgens de commissaris Arnhem.

Deel dit artikel