Nieuws op Aruba

Politie Aruba wil meer agenten

ORANJESTAD – De Arubaanse politie gaat van start gaat met een nieuwe wervingscampagne voor aspirant-politieagenten. Geïnteresseerden die zich geroepen voelen om bij te dragen aan de veiligheid op Aruba kunnen zich vanaf 27 februari tot en met 14 maart aanmelden. 

De inschrijving vereist een persoonlijke aanmelding bij de Politieacademie in San Nicolas. Deze mogelijkheid wordt geboden op dinsdagen, woensdagen en donderdagen tussen 9 uur in de ochtend en 2 uur in de middag.

De criteria om in aanmerking te komen voor de functie van politieagent zijn duidelijk. Kandidaten moeten de Nederlandse nationaliteit bezitten, ingeschreven staan en woonachtig zijn op Aruba, een leeftijd hebben tussen de 17 en 34 jaar, en een minimale lengte van 1,60 meter hebben. Bovendien is het bezit van een MAVO, EPI of EPB doorstroomdiploma, of een daaraan gelijkwaardig diploma, vereist.

Na de inschrijving ondergaan de kandidaten een reeks van tests. Dit selectieproces omvat een intelligentietest, een test van de Nederlandse taalvaardigheid, en een sporttest die verschillende fysieke uitdagingen behelst. Daarnaast worden kandidaten onderworpen aan algemene onderzoeken, een psychologische test, een medische keuring en tot slot een sollicitatiegesprek.

Deel dit artikel