Nieuws op Aruba

Strikte regels voor kampeerseizoen Semana Santa 2024

ORANJESTAD – Met de Semana Santa-vakantie in aantocht roept het Korps Politie kampeerders op om de regels strikt na te leven. Vanaf zondag 24 maart 2024 om 12:00 uur start officieel het kampeerseizoen, dat duurt tot 7 april. Kampeerders dienen hun aanvraag voor een vergunning uiterlijk op woensdag 6 maart in te dienen bij het politiebureau in het district waar zij van plan zijn te kamperen.

Elk jaar vieren Arubanen Pasen door een week lang massaal op het strand te kamperen. De Semana Santa is in Spaanstalige landen en ook in Aruba de gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen. Het gaat op het strand vooral om de gezelligheid, maar af en toe is de concurrentie om de beste plekjes fel.

Alle kampeermiddelen die voor de startdatum worden geplaatst, zullen door de politie worden verwijderd. De politie benadrukt het belang van het schoonhouden van onze stranden en introduceert strenge voorwaarden voor het kampeerseizoen. Zo is barbecueën op het zand verboden en mag dit alleen op aangewezen plaatsen met een gasbarbecue. Kampeerplaatsen kunnen niet worden gereserveerd, en tenten, caravans en andere voorwerpen moeten op de door overheidsfunctionarissen aangewezen plaatsen staan.

Naast de bestaande regels zijn er nieuwe eisen toegevoegd om de orde te handhaven en de veiligheid op de stranden te garanderen. Bijvoorbeeld, kampeerders moeten over voldoende EHBO-middelen beschikken en obscene voorwerpen of posters zijn verboden. Het gebruik van motorvoertuigen, fietsen, paarden of karren op het strand is niet toegestaan, evenals kampvuren en het snoeien of kappen van bomen zonder vergunning.

De politie controleert actief alle stranden en campings tijdens het kampeerseizoen. Overtredingen van de kampeervoorwaarden worden beschouwd als kamperen zonder vergunning, wat kan leiden tot intrekking van de vergunning en een boete. Kampeerders worden aangemoedigd om alle regels zorgvuldig na te leven om zo een veilige en aangename kampeerervaring voor iedereen te waarborgen.

Deel dit artikel