Aruba

Inverzekeringsstelling voormalige gevolmachtigde minister Besaril met acht dagen verlengd

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – De inverzekeringsstelling van voormalig gevolmachtigde minister Guilfred Besaril is met acht dagen verlengd. Dat bevestigt Ann Angela, woordvoerder van het Openbaar Ministerie, vandaag. De voormalige beleidsuitvoerder in Den Haag werd afgelopen dinsdag aangehouden. Na enkele dagen van verhoor is besloten zijn detentie te verlengen in het kader van het lopende onderzoek.

Hoewel de verlenging van de detentie niet noodzakelijkerwijs betekent dat Besaril de volledige acht dagen vastgehouden zal worden, hangt dit af van de behoefte aan verder verhoor in de komende dagen. De mogelijkheid bestaat dat hij eerder wordt vrijgelaten als besloten wordt dat er geen verdere ondervraging nodig is.

Besaril wordt vastgehouden in verband met de zaak Tulipan, waarin hij beschuldigd wordt van fraude en machtsmisbruik tijdens zijn ambtsperiode in Nederland. Deze zaak heeft de aandacht getrokken wegens de ernst van de beschuldigingen en het belang van integriteit in openbare ambten.

Deel dit artikel