Nieuws op Aruba

Zorgverleners op Aruba verplicht tot jaarlijkse registratie 

ORANJESTAD – Volgens de recente regelgeving is het voor alle medische zorgpraktijken, klinieken, en bedrijven op Aruba verplicht om zich jaarlijks te registreren in het register van medische zorgverleners. Deze maatregel, geïnitieerd door het ministerie van Toerisme en Volksgezondheid, heeft als doel de kwaliteit van de gezondheidszorg op het eiland te waarborgen en te verbeteren.

Het registratieproces verplicht zorgverleners om aan specifieke voorwaarden te voldoen. Dit omvat het hebben van een klachtenprocedure en aansluiting bij een klachtencommissie geleid door een onafhankelijke voorzitter, die geen relatie heeft met de praktijk of het instituut van de zorgverlener.

De deadline voor herinschrijving is gesteld op 31 maart. Zorgorganisaties dienen hun registratie te vernieuwen door een e-mail te sturen met bijgevoegd de benodigde documentatie. Deze documentatie omvat onder andere wijzigingen in de juridische entiteit, bestuursleden, vergunningen, klachtenprocedures, verzekeringspolissen, personeelsplannen, en een jaarlijks kwaliteitsverslag.

Het niet voldoen aan deze registratie-eisen resulteert in een vermelding in het register en een officiële notificatie van de minister, waarbij ook de Inspectie Volksgezondheid Aruba (IVA) en de UO AZV op de hoogte worden gesteld. 

Deel dit artikel