Sport en vrije tijd

Angelo Mathilda geselecteerd voor nationaal team Aruba

WERKENDAM – Angelo Mathilda, de talentvolle derde keeper van Kozakken Boys, is officieel uitgenodigd om deel uit te maken van het nationale team van Aruba. De uitnodiging volgt na zijn opvallende prestaties bij de onder-23 ploeg van Kozakken Boys, waarmee hij promoveerde naar het hoogste amateurniveau in Nederland, schrijft de lokale krant hetkontakt.nl.

Mathilda, die momenteel in Nederhemert woont, staat bekend om zijn uitzonderlijke reflexen en goede spelinzicht. Hij heeft bij de club uit Werkendam nog een contract tot medio 2025. 

“Ik leer hier op de trainingen nog altijd veel, maar natuurlijk wil ik ergens op goed niveau een plek in een eerste elftal afdwingen,” vertelt Mathilda, die zijn voetbalcarrière begon bij FC Dordrecht.

De selectie voor Aruba is een bijzondere mijlpaal voor Mathilda, vooral omdat hij deze kans te danken heeft aan zijn grootmoeder. “Ik kom in aanmerking omdat mijn oma Arubaans bloed heeft. Daarom mag ik voor Aruba uitkomen,” zegt hij trots. De jonge keeper vliegt volgende week naar de Dominicaanse Republiek voor een oefenstage, gevolgd door een wedstrijd op 23 maart.

Aruba bevindt zich in een spannende groep voor de kwalificatiewedstrijden van de CONCACAF Gold Cup, samen met Curaçao, Haïti, Barbados, en St. Lucia. Mathilda’s deelname aan het nationale team van Aruba is een unieke kans om zijn vaardigheden op internationaal niveau te tonen.

Terug bij Kozakken Boys bereidt Mathilda zich voor op een toekomst waarin hij hoopt door te groeien tot eerste keeper. Zijn ervaringen bij zowel de club als het nationale team van Aruba zullen ongetwijfeld bijdragen aan zijn ontwikkeling als speler.

Deel dit artikel