Politie en Justitie

Aruba krijgt nieuwe politieauto’s

Foto -24ora

ORANJESTAD – Het Arubaanse politiekorps heeft een frisse start gemaakt met de officiële overdracht van een nieuwe vloot patrouillewagens, verkeers- en grenspolitievoertuigen. De feestelijke overhandiging vond plaats bij de autodealer.

In totaal zijn er 34 nieuwe politieauto’s van de merken Ford Everest en Ranger toegevoegd aan de vloot, een significante verandering ten opzichte van de eerdere Isuzu-voertuigen. Niet alleen het merk en model zijn vernieuwd, maar ook de technologie is flink geüpdatet, met de nieuwste “Whelen” licht- en geluidssystemen.

Een opvallende wijziging is de vervanging van de traditionele blauwe en oranje zwaailichten door blauwe en rode, bedoeld om de zichtbaarheid en veiligheid voor zowel de politieagenten als de gemeenschap te verbeteren. Ook de sirenegeluiden zijn aangepast voor een betere hoorbaarheid. Deze nieuwe voertuigen zijn bovendien uitgerust met Data Terminals, waardoor agenten tijdens hun patrouilles beter geïnformeerd en toegerust zijn.

Korpschef Ramon Arnhem benadrukt het belang van investeren in mensen, technologie en materiaal om een gevoel van veiligheid binnen de gemeenschap en voor de agenten te creëren. “Het Arubaanse politiekorps is in positieve ontwikkeling om een stevige basis te leggen voor de toekomst van het KPA”, aldus een tevreden Arnhem.

Deel dit artikel