Nieuws op Aruba

Aruba krijgt ruim 14 miljoen euro voor digitalisering overheid

ORANJESTAD – Tijdens het LGO-EU Forum, dat gisteren in Brussel plaatsvond, heeft de overheid van Aruba een belangrijke financiële overeenkomst getekend. Deze overeenkomst, ter waarde van 14,2 miljoen euro, is bedoeld voor de digitalisering van de overheidsdiensten in Aruba, als onderdeel van de implementatie van de eGovernment roadmap.

Deze financiële bijdrage wordt ingezet om de overheidsdiensten voor burgers en bedrijven te digitaliseren, de bureaucratie te verminderen en de dienstverlening van alle overheidsdepartementen in Aruba te versnellen en te vergemakkelijken. Dit draagt bij aan de digitalisering van Aruba en stimuleert innovatie op het eiland.

De implementatie van het programma start in de tweede helft van 2024 en is gepland voor een duur van vier jaar. 

Deel dit artikel