Luchtvaart & Reizen

Aruba’s toerisme blijft groeien

ORANJESTAD – Aruba bevestigt opnieuw zijn populariteit als toeristische bestemming met een aanzienlijke groei in bezoekersaantallen. In februari 2024 verwelkomde het eiland bijna 123 duizend toeristen, een teken van voortdurende groei ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is het aantal cruisetoeristen gestegen naar ruim 128 duizend, wat een groei van bijna zeven procent betekent in vergelijking met februari 2023.

De gastervaring op Aruba blijft volgens het toerismebureau van topniveau, met een gemiddelde beoordeling van 9.0. Dit positieve sentiment is ondersteund door de ontvangst van 49 cruisemaatschappijen in februari, een stijging van ruim vier procent ten opzichte van het voorgaande jaar. 

De economische impact van short-term rentals is volgens het toeristenbureau eveneens indrukwekkend, met een gemiddelde dagprijs van 284 dollar en een bezettingsgraad van ruim 78 procent, resulterend in inkomsten van ruim 22 miljoen dollar voor februari 2024. Toeristen hebben in 2023 gemiddeld 690 dollar per persoon uitgegeven in de Arubaanse economie, met een totale opbrengst uit vakantieverhuur van ruim 217 miljoen dollar.

De grootste uitgaven van toeristen, afkomstig voornamelijk uit de Verenigde Staten, Nederland, en Chili, waren in de sectoren restaurants (31 procent), hotels (24 procent), detailhandel (27 procent), en transport (zeven procent). 

Deel dit artikel