Gezondheidszorg

Brandweer paraat bij Arubaans ziekenhuis wegens problemen brandsysteem

Foto - 24ora

ORANJESTAD – De brandweer staat permanent in de startblokken bij het Horacio Oduber Hospital in Oranjestad. Het ziekenhuis heeft problemen met de sprinklerinstallatie in een deel van het gebouw. De brandweer is daardoor genoodzaakt om 24/7 aanwezig te zijn.

“Door bouwkundige omstandigheden werkt de installatie daar niet naar behoren”, zegt directeur van het HOH, Jacco Vroegop. “Er is ook een lekkage opgetreden in diezelfde zone, waardoor het systeem defect is geraakt. De brandweer staat klaar om de sprinklers handmatig te bedienen, aangezien het automatische systeem momenteel buiten werking is,” legt Vroegop uit.

Hoewel er wordt verwacht dat de reparatiewerkzaamheden binnen een week voltooid zijn, duurt de situatie al langer dan drie weken. De directeur benadrukte dat alles onder controle is en de sprinklers functioneren, maar niet op de automatische wijze zoals zou moeten. 

Deel dit artikel