Luchtvaart & Reizen

Deltavlucht keert terug naar Aruba vanwege motorprobleem 

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Delta Airlines vlucht 581 kreeg gisteren kort na het opstijgen van de Internationale Luchthaven Reina Beatrix motorproblemen. De piloot alarmeerde de Arubaanse luchthaven, die onmiddellijk een noodplan in werking stelde en de luchthaven sloot. 

Binnen dertien minuten na het incident landde het vliegtuig veilig, waarna alle passagiers werden geëvacueerd en bijgestaan door de luchtvaartmaatschappij. De luchthavenautoriteiten hadden uit voorzorg de landingsbaan tijdelijk gesloten nadat de Boeing 737 van Delta Airlines de noodsituatie had gemeld. 

Deze actie, die volgens de luchthaven genomen werd om de veiligheid van zowel de inzittenden als de luchthavenmedewerkers te waarborgen, zorgde voor een korte periode van onzekerheid onder reizigers en personeel. De landingsbaan werd na tien minuten weer geopend. Het toestel van Delta blijft aan de grond voor een grondige inspectie door zowel de autoriteiten als de luchtvaartmaatschappij, om de exacte oorzaak van het motorprobleem te achterhalen.

Passagiers en bemanning kwamen met de schrik vrij en de luchtvaartmaatschappij Delta Airlines werkt nauw samen met de autoriteiten om de dienstverlening zo spoedig mogelijk te hervatten. 

Deel dit artikel