Politie en Justitie

Intensivering controles door Afpakteam op privé-luchthaven Aruba

ORANJESTAD – Afgelopen week zijn er intensieve controles uitgevoerd op het privégedeelte van de luchthaven, in een gezamenlijke operatie door het Afpakteam, Interpol, en de Unit Mensensmokkel en Mensenhandel. Deze acties werden verricht in nauwe samenwerking met de Aruba Airport Authority. 

Angeline Flemming, directeur Health, Safety and Sustainability bij de Airport, verwacht dat dergelijke controles in de komende maanden frequenter plaatsvinden.

Het Afpakteam, opgericht in 2017, is een coalitie van diverse handhavingspartners, waaronder het openbaar ministerie, politie, douane, Financial Intelligence Unit, de Koninklijke Marechaussee, en de Kustwacht. 

Het team heeft als primaire doelstelling de bestrijding van financiële criminaliteit die de maatschappij ondermijnt, specifiek door het tegengaan van witwaspraktijken en het confisqueren van crimineel verkregen vermogen. Dit vermogen wordt gestort in een speciaal fonds bestemd voor de bestrijding van criminaliteit op Aruba.

Deel dit artikel