Economie

Kamer van Koophandel Aruba gaat kosten rekenen voor toegang tot online handelsregister

WILLEMSTAD – De Kamer van Koophandel en Industrie Aruba (KvK) gaat vanaf 27 maart een vergoeding heffen voor gedetailleerde informatie over bedrijven in het online handelsregister op de KvK-website. Deze verandering is van invloed op zowel lokale ondernemers als het publiek.

De KvK zegt de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd te hebben in de digitalisering van het handelsregister, met als doel het toegankelijker te maken voor het grote publiek. Ondanks het behoud van gratis basisinformatie, wordt vanaf 27 maart een kleine vergoeding gevraagd voor gedetailleerde bedrijfsinformatie online. Maar klanten kunnen nog steeds gratis toegang krijgen tot bedrijfsdossiers bij de KvK-kantoren.

Vanaf deze datum zijn onder meer bedrijfsactiviteiten, statutaire zetels en bestuursleden niet meer gratis online beschikbaar. Om toegang te krijgen tot deze gedetailleerde informatie, kunnen klanten credits kopen of een abonnement nemen voor een periode van drie maanden of één jaar. De KvK benadrukt dat het doel van deze verandering is om de bescherming van bedrijfsgegevens te waarborgen en de duurzaamheid van het systeem te verzekeren.

Deel dit artikel