Nieuws uit Nederland

Nederlandse investeerder wil reuzenrad in Oranjestad

ORANJESTAD – Het particuliere bedrijf dat The Pier Skyview, Reuzenrad, in Scheveningen heeft geïnitieerd heeft interesse getoond in het opzetten van een soortgelijke attractie in Oranjestad.

Het introduceren van unieke attracties wordt door de Arubaanse overheid gezien als een sleutelstrategie om zowel toeristen als lokale bewoners aan te trekken en heeft daarom interesse in het plan van de ondernemers.

Die willen een Ferris Wheel installeren in Oranjestad. Dit reuzenrad zou vergelijkbaar zijn met die in wereldsteden zoals Orlando, Londen en Parijs, en moet het toeristische aanbod op Aruba diversifiëren en verrijken. 

De regering zegt het project nauwlettend in de gaten houden te houden om zeker te stellen dat alles volgens de regels verloopt. Zij ondersteunt investeringen die aansluiten bij de visie om de stadscentra van Oranjestad en San Nicolas nieuw leven in te blazen en de economische activiteit in deze gebieden te stimuleren.

Deel dit artikel