Nieuws op Aruba

Nieuwe literaire oogst van Aruba: Halado

ORANJESTAD – In een inspirerende samenwerking tussen de Nationale Bibliotheek van Aruba en de gerespecteerde schrijver Vi Frank Jr., is een unieke verzameling van lokale verhalen en poëzie tot stand gekomen. De bundel, getiteld Halado, is het resultaat van twee cursussen Creatief Schrijven die in juni en juli vorig jaar werden georganiseerd voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers.

Vi Frank Jr., wiens werken in het genre van de Cosmic Horror en thrillers in het Papiaments een brede erkenning hebben gekregen, heeft deze talentvolle groep auteurs geleid. De cursussen, bedoeld om de creatieve vaardigheden van de deelnemers te ontwikkelen, culmineerden in de publicatie van Halado, een verzameling die de rijke culturele en literaire traditie van Aruba viert.

Dit jaar heeft de bijdrage van 15 schrijvers, afkomstig uit zowel de beginners- als gevorderdengroep, geleid tot een divers en boeiend aanbod van literaire werken. De titel Halado, ingediend door Ida Croes, symboliseert de essentie van deze collectie en benadrukt de verbondenheid met de lokale gemeenschap en haar verhalen.

De presentatie van “Halado” vindt plaats op vrijdag 1 maart in de Nationale Bibliotheek in Playa, van 17.00 tot 19.00 uur. Naast de onthulling van deze bijzondere verzameling, zal Vi Frank Jr. een verrassingsboek presenteren, waarvan de details tot nu toe zorgvuldig geheim zijn gehouden. 

Deel dit artikel