Politie en Justitie

Personeel KIA-gevangenis op Aruba behaalt certificaten jeugdbegeleidingsmethode

ORANJESTAD – Een groep van tweeëntwintig medewerkers van het Korrektie Instituut Aruba (KIA) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door het succesvol afronden van de “Youturn”-opleiding.

Deze opleiding, die oorspronkelijk uit Nederland komt en speciaal is ontworpen voor de behandeling van jongeren in correctionele instellingen, wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts in de jeugdzorg op Aruba.

De “Youturn”-methode, bekend om zijn effectieve aanpak in het begeleiden en succesvol re-integreren van jongeren in de maatschappij, speelt binnenkort een centrale rol in een nieuw pilotproject op de jeugdafdeling van KIA. Dit project heeft als doel om gedetineerde jongeren betere ondersteuning en begeleiding te bieden gedurende hun tijd in de instelling.

Deel dit artikel