Politie en Justitie

Voormalig gevolmachtigd minister Besaril vrijgelaten na 24 dagen

Foto 24Ora

ORANJESTAD – Voormalig gevolmachtigd minister Guilfred Besaril is gisteren vrijgelaten na 24 dagen in detentie te hebben doorgebracht. Eerder was al duidelijk dat het Openbaar Ministerie niet van plan was om een verlenging van Besaril’s detentie aan te vragen.

De rechter-commissaris heeft inderdaad besloten niet in te gaan op een verlenging, waardoor Besaril zijn vrijheid terugkreeg.

Maar deze beslissing betekent niet dat de oud-gevolmachtigde minister vrijgesproken is van alle beschuldigingen. Hij blijft verdachte in de zogenaamde Tulipan-zaak. Besaril wordt beschuldigd van misbruik van zijn functie als minister, verduistering en fraude tijdens zijn ambtstermijn in Nederland als gevolmachtigd minister in het eerste kabinet-Wever Croes.

Deel dit artikel