Algemeen

VS betuigt dank op Arubadag voor ontvangen van meer dan 1,5 miljoen Amerikaanse toeristen 

ORANJESTAD – In een bericht ter gelegenheid van de viering van de Dag van het Volkslied en de Vlag, heeft de Amerikaanse regering Aruba gefeliciteerd met de 38ste viering en het eiland bedankt voor het warme onthaal dat Amerikaanse toeristen op het eiland krijgen.

Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft deze felicitaties overgebracht en benadrukte hij de sterke en duurzame band tussen de Verenigde Staten en Aruba. 

“De Verenigde Staten zijn diep toegewijd aan onze langdurige en duurzame relatie met Aruba”, aldus Blinken. “Het versterken van onderwijsbanden, geïllustreerd door het Education USA adviescentrum, en versterkt door onze langdurige vriendschap, die zich uit in gezamenlijke inspanningen en de generatie van toerisme en uitwisselingen.”

Blinken vervolgde: “Wij zijn bijzonder trots op onze gezamenlijke inspanningen gericht op het ontmantelen van transnationale criminele netwerken, het bestrijden van illegale activiteiten en het bevorderen van een veilige, stabiele en succesvolle Caribische regio. Wij blijven toegewijd om samen met Aruba de klimaatcrisis aan te pakken en kijken ernaar uit om samen te werken aan het ondersteunen van Aruba’s ambitieuze doelstellingen voor duurzame energie. Wij willen ook onze dankbaarheid uitspreken aan het volk van Aruba voor het hartelijk ontvangen van meer dan 1,5 miljoen Amerikaanse toeristen elk jaar.”

Deel dit artikel