Nieuws op Aruba

Wateroverlast en stankprobleem in regio Noord

ORANJESTAD – Bewoners van de wijk Monserat in Noord worden geconfronteerd met een hinderlijke situatie van stinkend en vuil water. Klachten over een onaangename geur zijn door meerdere inwoners gemeld aan 24ora. De oorzaak van deze overlast is het overlopen van rioolwater uit een ‘manhole’, dat zich vervolgens verspreidt richting Palm Beach.

De wateroverlast is zodanig ernstig dat er al aanzienlijke hoeveelheden water op de weg staan. Voorbijrijdende auto’s verspreiden het vuile water verder over de stoepen. Mensen die gebruik willen maken van een geldautomaat in de buurt hebben geen andere keuze dan door het vervuilde water te lopen.

Deze situatie duurt volgens 24ora nu al meer dan 24 uur. Het probleem, dat zich ook in hotelgebieden, San Nicolas en Playa heeft voorgedaan, zorgt ervoor dat voertuigen door het vervuilde water rijden, wat leidt tot vervuiling en een onaangename geur.

De Dienst Openbare Werken (DOW) heeft de situatie ter plaatse bekeken. Er wordt verwacht dat binnen enkele uren de oorzaak van het probleem geïdentificeerd en opgelost zal zijn. Teams staan klaar om de noodzakelijke reparaties uit te voeren en het probleem te verhelpen.

Deel dit artikel