Politie en Justitie

35 gedetineerden in KIA ronden succesvol cursussen af

ORANJESTAD – 35 gedetineerden hebben succesvol verschillende cursussen voltooid. Deze educatieve programma’s, aangeboden door Fundacion Ensenansa Pa Aruba, FEPA, omvatten onder meer Marketing en Verkoop, Basisboekhouding en Kleine Onderneming.

De cursussen zijn specifiek geselecteerd op basis van de wensen van de gedetineerden, met als doel hen beter voor te bereiden op re-integratie in de samenleving. Het belang van dergelijke educatieve initiatieven wordt breed erkend, niet alleen voor de persoonlijke ontwikkeling van de gedetineerden maar ook voor het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt bij vrijlating.

Het ministerie van Justitie onderstreept het belang van deze investeringen in de gedetineerden en belooft om gedurende het jaar nog meer soortgelijke cursussen te faciliteren, in samenwerking met FEPA, Enseñansa pa Empleo en andere non-gouvernementele organisaties.

Deel dit artikel