Gezondheidszorg

99% van seksueel misbruik van kinderen vindt plaats binnen familie- of vriendenkring

ORANJESTAD – De regering heeft onlangs april uitgeroepen tot de Nationale Maand tegen Kindermisbruik, met een focus op preventie, handhaving en bewustwording. In samenwerking met de Nationale Commissie voor Kindermisbruik en andere organisaties heeft de regering diverse maatregelen genomen om dit misdrijf aan te pakken.

Het is verontrustend dat seksueel misbruik van kinderen vaak plaatsvindt binnen vertrouwde kringen. Volgens gegevens uit meldingen blijkt dat 99% van de gevallen wordt gepleegd door bekenden van het kind, zoals familievrienden, kennissen, of zelfs familieleden. Dit benadrukt het belang van bewustzijn en waakzaamheid binnen de directe omgeving van het kind.

Het probleem van kindermisbruik raakt de kern van de samenleving, waarbij de verantwoordelijkheid niet alleen bij wetten en overheden ligt, maar ook bij individuen en families zelf. Het is cruciaal dat families signalen herkennen en actief preventieve maatregelen nemen.

Deel dit artikel