geschiedenis

Aruba lanceert unieke database van tot slaaf gemaakte mensen

ORANJESTAD – Aruba heeft een nieuwe stap gezet in het toegankelijk maken van zijn culturele erfgoed door een online database van tot slaaf gemaakte mensen te lanceren. Deze belangrijke bron is onderdeel van de vernieuwde website Coleccion Aruba, die gisteren opnieuw werd gepresenteerd.

De database, beschikbaar in Papiaments, Nederlands en Engels, biedt wereldwijd toegang tot waardevolle historische informatie. Dit werd aangekondigd tijdens de opening van het symposium ‘Connecting Our Shared Heritage’, waarbij Aruba als gastland optreedt. 

Het evenement, bezocht door vertegenwoordigers uit alle delen van het Koninkrijk, staat in het teken van digitale samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed.

Het platform Coleccion Aruba, dat twee jaar geleden werd gelanceerd, heeft een nieuwe, gebruikersvriendelijkere vormgeving gekregen. Met functies zoals historische tijdlijnen en verbeterde navigatie is het browsen vereenvoudigd. 

De database van tot slaaf gemaakte mensen op Aruba is een kernonderdeel van het platform, met persoonlijke en familietijdlijnen en gegevens die zijn gebruikt om stambomen samen te stellen. 

Deel dit artikel