Gezondheidszorg

Aruba neemt preventieve maatregelen om dengue-uitbraak te voorkomen

ORANJESTAD – Om tijdig in te grijpen en een uitbraak van Dengue op Aruba te voorkomen, heeft het ministerie van Toerisme en Volksgezondheid de Gele Koorts en Muskiet Bestrijding, GKMB, opdracht gegeven om de preventieve maatregelen te intensiveren, gezien het groeiende aantal gevallen op Aruba.

Hoewel er momenteel geen dengue-uitbraak op Aruba is, is het volgens de autoriteiten van cruciaal belang dat alles in het werk wordt gesteld om dit te voorkomen. Om deze reden roept het ministerie van volksgezondheid de bevolking op om samen verantwoordelijkheid te nemen en te strijden tegen de broedplaatsen van muggen.

Het Ministerie van Toerisme en Volksgezondheid van Aruba blijft de situatie nauwlettend volgen en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. Er wordt gevraagd om de medewerking van de gehele gemeenschap om een dengue-uitbraak op Aruba te voorkomen.

Het publiek wordt geadviseerd alert te zijn op symptomen van dengue en bij de minste verdenking van een infectie direct contact op te nemen met hun huisarts. 

Deel dit artikel