Gezondheidszorg

Aruba roept april uit tot Nationale Maand tegen Kindermisbruik

ORANJESTAD – In de strijd tegen kindermisbruik heeft de regering van Aruba april benoemd tot de Nationale Maand tegen Kindermisbruik. Dit initiatief is onderdeel van een wereldwijde beweging die zich richt op het verhogen van de bewustwording rondom de mishandeling en seksueel misbruik van kinderen.

Om dit bewustzijn te vergroten, vinden er informatieve bijeenkomsten plaats die zich richten op Bewustwording en Preventie van Kindermisbruik. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Stichting Mi Voz ta bo Voz, de Nationale Commissie tegen Kindermisbruik, en de regering. 

Deskundigen, waaronder neuropsycholoog Drs. Melva Croes-Yanez en klinisch psycholoog Dr. Audrey Khan, spreken over het herkennen van de tekenen van seksueel misbruik, de impact ervan op slachtoffers en hun families, en hoe iedereen een rol kan spelen in de preventie en interventie.

Deze avonden zijn een uitgelezen kans voor geïnteresseerden om meer te leren over de bescherming van kinderen tegen seksueel misbruik en bij te dragen aan een cultuur waarin de veiligheid en het welzijn van kinderen vooropstaan. 

Deel dit artikel