Consumenten

Benzineprijzen op Aruba en Curaçao tonen wisselende trends

ORANJESTAD/WILLEMSTAD – Voor de derde keer dit jaar stijgen de benzineprijzen op Aruba, terwijl diesel een daling ziet. Een liter benzine kost vanaf vandaag 2,67 Arubaanse florin, wat een stijging van 11,3 cent betekent ten opzichte van de voorgaande maand. Diesel daalt met 6,3 cent naar 2,30 florin per liter. 

Deze wijzigingen resulteren in een daling van de benzineprijzen met 34 cent sinds het begin van het jaar, terwijl diesel bijna 17 cent goedkoper is geworden sinds januari.

Curaçao

In Curaçao is de situatie enigszins vergelijkbaar, met een stijging van de benzineprijzen met 32 cent sinds het begin van het jaar. Aan het begin van 2023 was de prijs voor een liter benzine 1,95 gulden, maar vanaf 2 april is dit gestegen naar 2,27 gulden. Opmerkelijk genoeg is de prijs voor een liter diesel met 7 cent gedaald sinds het begin van het jaar, van 1,89 naar 1,82 gulden.

Deel dit artikel