Algemeen

Buurtcentrum Lago Heights biedt nu meer activiteiten

ORANJESTAD – Op zaterdag 20 april 2024 vond de opening plaats van het nieuwe project in het Buurtcentrum Lago Heights. Het project omvat een opgeknapt basketbalveld, een nieuw klaslokaal voor kunstprogramma’s en een skatepark om de jeugd in de regio meer gezonde activiteiten te bieden. De investeringen zijn mogelijk gemaakt dankzij lokale bedrijven en organisaties zoals de Aruba Tourism Authority. 

Negentig vrijwilligers uit de Verenigde Staten kwamen naar Aruba om dit project uit te voeren. In 2022 heeft de regering van Aruba het Veilige Bario-project geïntroduceerd en ervoor gekozen om dit samen met andere partners uit te voeren. 

Er is al veel meer activiteit in sommige buurtcentra. Er is ook meer personeel en meer middelen beschikbaar gesteld aan de buurtcentra om meer activiteiten te organiseren voor de jongeren in de verschillende wijken van Aruba.

De investering is belangrijk voor elke buurt, omdat het kansen biedt om deel te nemen aan waardevolle activiteiten die bijdragen aan hun eigen ontwikkeling, en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de jongeren minder op straat hangen.

Deel dit artikel