Gezondheidszorg

Healthy Lifestyle Center nu open bij MFA Savaneta

ORANJESTAD – Op 13 april 2024 vond de officiële opening van het Healthy Lifestyle Center bij MFA Savaneta plaats. Het gaat om de tweede locatie. Healthy Lifestyle Center Aruba is een samenwerkingsproject tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de Directie Volksgezondheid (DVG). 

Het Healthy Lifestyle Center begon op 23 februari vorig jaar met de eerste locatie in de kantoren van Ibisa in Oranjestad. Het belangrijkste doel van Healthy Lifestyle Center is om de bevolking professionele begeleiding te bieden op het gebied van voeding en beweging, vooral voor degenen die risico lopen op gezondheidscomplicaties als gevolg van een ongezonde levensstijl. 

Op deze manier kunnen chronische ziekten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht en obesitas worden voorkomen en beheerst.

Het centrum biedt gepersonaliseerde voedings- en bewegingsbegeleiding die is afgestemd op het leven van de specifieke klant. Dit programma heeft een duur van drie maanden, waarin de klant wekelijks afspraken heeft met een diëtist die hen leert hoe ze een gezondere levensstijl kunnen bereiken.

Healthy Lifestyle Center heeft meer dan 350 actieve klanten. Daarnaast biedt zij andere programma’s aan zoals cursussen op scholen, cursussen in bedrijven, gratis regelmatige controles voor de gemeenschap, en maandelijkse groepsoefeningen waar de hele gemeenschap aan kan deelnemen.

Een speciaal programma dat het centrum aanbiedt, is het programma genaamd Improving Lives Together. Dit programma heeft een duur van drie maanden waarin in totaal twintig klanten deelnemen. Dit programma biedt intensieve voedings- en bewegingsbegeleiding in een gemeenschapsgerichte setting. 

Gedurende deze periode ontvangen de klanten naast wekelijkse consulten met een diëtist ook een oefenprogramma dat drie keer per week plaatsvindt in een sportschool waar ze professionele begeleiding krijgen over hoe ze op een veilige en toegankelijke manier kunnen bewegen.

Healthy Lifestyle Center wil zijn diensten uitbreiden en zich richten op organisaties om zo iedereen te kunnen begeleiden. Dit is ook de reden waarom ze een van hun locaties hebben geopend om voor iedereen op Aruba toegankelijk te zijn. 

Deel dit artikel