Onderwijs

Laatste kans voor Arubaanse scholen om zich aan te melden voor Edutech financiering

ORANJESTAD – Scholen op Aruba hebben nog enkele dagen de tijd om zich aan te melden voor de 7e cyclus van het Edutech-programma. De deadline voor het indienen van schoolprojecten is vastgesteld op 18 april 2024. Door deelname kunnen scholen financiering ontvangen voor innovatieve onderwijsprojecten die bijdragen aan de verbetering van het onderwijs op het eiland.

De aankondiging komt op een moment dat de Universiteit van Aruba onlangs het Fofoti Tech Lab heeft geïnaugureerd, een initiatief dat ook is gefinancierd door Edutech. Deze faciliteit, geopend op 15 maart 2024, is het resultaat van een door studenten zelf ingediend projectvoorstel bij Futura-Edutech. Het lab, uitgerust met 10 Virtual Reality (VR) headsets en 10 laptops, stelt studenten in staat om op een interactieve en veilige manier te leren in een virtuele omgeving.

De deelname aan Edutech biedt scholen de mogelijkheid om vergelijkbare innovatieve projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Door middel van deze financiering hoopt Edutech bij te dragen aan een continue verbetering van het onderwijslandschap op Aruba. Scholen die geïnteresseerd zijn in het indienen van projecten worden aangemoedigd dit te doen voor de naderende deadline om zo de kans niet te missen om hun onderwijsmethoden verder te innoveren.

Deel dit artikel